Home

COMUNICAT de PRESĂ

Întâlnirea Grupului Consultativ Core

București, 6 octombrie 2020

Pe 7 octombrie 2020, va avea loc o întâlnire a Grupului Consultativ Core (CCG), organizată de Operatorii de Transport și de Sistem (OTS) și de Operatorii Piețelor de Energie Electrică Desemnați (OPEED) din regiunea de Regiunea de Calcul al Capacitățiilor Core (Core CCR), cu scopul de a informa părțile participante la piață cu privire la evoluțiile recente ale proiectelor Core.
În comunicatul de presă publicat pe 3 martie 2020, părțile din proiectul Cuplării pieței pe bază de fluxuri au anunțat lansarea cu succes a fazei de testare internă și pașii de urmat în implementarea proiectului.
Participanții la piață sunt invitați să participe la întâlnirea Grupului Consultativ Core din 7 octombrie 2020, de la 10:00 la 16:00 CET, care va aborda subiectul proiectului Core FB MC și faza de testare externă.
Înregistrările pentru eveniment sunt așteptate la adresa CoreCG@magnus.nl.

Programul detaliat al evenimentului este disponibil aici.

 

Despre OPCOM

OPCOM este Operatorul Pietei de Energie Electrica si Gaze Naturale “OPCOM” SA. Incepand cu anul 2000, OPCOM s-a angajat sa consolideze un mediu de piata unde se tranzactioneaza energie si certificate de mediu in conditii de transparenta si integritate. Portofoliul de tranzactionare oferit de OPCOM cuprinde produse de energie electrica si gaze naturale, precum si certificate verzi. Mai mult de 900 companii utilizeaza produsele disponibile pentru tranzactionare pe pietele de energie electrica si gaze naturale pe termen scurt si pe pietele de certificate verzi, precum si pe pietele pe termen lung pentru contractele bilaterale pentru energie electrica, gaze naturale si certificate verzi. Suplimentar fata de acest rol, OPCOM este responsabil de decontarea tranzactiilor incheiate pe pietele de energie electrica pe termen scurt, pe piata de echilibrare, precum si a dezechilibrelor partilor responsabile cu echilibrarea. OPCOM actioneaza ca mecanism de raportare inregistrat conform REMIT gestionand mai mult de 480 de acorduri de raportare de date de pe pietele de energie electrica si gaze naturale. OPCOM este, de asemenea, Operator al Pietei de Energie Electrica Desemnat (OPEED), nominalizat in conformitate cu Regulamentul (UE) 2015/1222 pentru efectuarea cuplarii unice a pietelor pentru ziua urmatoare si a pietelor intrazilnice.

OPCOM aplica Sistemul de Management al Calitatii conform ISO 9001 - SR EN ISO 9001, respectiv Sistemul de Management al Securitatii Informatiilor conform ISO/IEC 27001 - SR EN ISO/IEC 27001, ambele sisteme fiind certificate de Lloyd's Register LRQA.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne vizitati la adresa www.opcom.ro.

COMUNICAT de PRESĂ 6.10.2020 


Pentru detalii, vă rugăm contactaţi OPCOM S.A.
Victor IONESCU, Director general,
telefon +4 021 3071 450
fax +4 021 3071 400

Inapoi
Opcom Comunicate de presă