Home
Tariful pentru export al Bulgariei rămâne neschimbat până la 1 august - reglementatorul
2015-06-29

Tariful de export de energie electrică în Bulgaria va rămâne nemodificat, la 4,08 €/MWh, până la 1 august, urmare unei decizii a reglementatorului din domeniul energiei, EWRC, publicată luni (29 iunie), privind extinderea perioadei de reglementare aferentă sectorului energiei electrice al ţării cu încă o lună.
Propunerile iniţiale ale EWRC au sugerat o creştere cu 11% a tarifului începând din 1 iulie (a se vedea EDEM 1 iunie 2015).
Guvernul a început, totodată, discuţii referitoare la o potenţială creştere mai mare, dacă este adăugat la acesta un tarif suplimentar, de până la 40,21 Lev (Lv)/MWh (22,65 €/MWh) (a se vedea EDEM 18 iunie 2015).
Traderii au menţinut opinia că o creştere semnificativă a tarifului ar putea însemna vânzări mai scăzute de către producătorii locali şi un tranzit sporit dinspre mai ieftinele România şi Serbia, via Bulgaria, către Turcia şi Grecia.
Perioada de reglementare durează de la 1 iulie până la 30 iunie în anul următor. În fiecare an, la sfârşitul lunii iunie, EWRC publică modificările preţurilor la energia electrică în perioada de reglementare precum şi ale altor tarife în sectorul energiei electrice din Bulgaria cum sunt tarifele de export urmând a intra în vigoare începând cu noua perioadă de reglementare.
Cu toate acestea, EWRC a afirmat, luni, că va mai dura o lună înainte de a fi luată o decizie oficială privind modificările tarifelor, aşteptând ca guvernul să transmită date referitoare la optimizarea cheltuielilor sistemului care ar putea, potenţial, să afecteze propunerile iniţiale ale EWRC.

(Sursa utilizată pentru traducere: © ICIS HEREN - THE ICIS HEREN REPORTS - EDEM 19123 / 29 iunie 2015; www.heren.com)


Inapoi la index