Home

  •   
         

  • COMUNICAT de PRESĂ

    Începerea publicării datelor de calcul al capacității  pentru ziua următoare prin metoda bazată pe flux în regiunea Core și a rezultatelor simulării cuplării pieței precum și planificarea actualizată a proiectului

    Amsterdam, Berlin, București, Budapesta, Bratislava, Bruxelles, Ljubljana, Luxemburg, Paris, Praga, Viena, Varșovia, Zagreb
    11 noiembrie 2020

    Începerea publicării
    Părțile implicate în proiectul de cuplare a piețelor pentru ziua următoare prin metoda bazată pe flux în regiunea Core (Core FB MC) anunță tranziția progresivă către rularea paralelă externă, care prevede publicarea primelor date de calcul al capacității  pentru ziua următoare prin metoda bazată pe flux și a rezultatelor simulării cuplării pieței. Publicarea acestor rezultate ale simulării va permite participanților la piață să se familiarizeze cu rezultatele cuplării piețelor pentru ziua următoare pe bază de flux în regiunea Core și să înceapă să se pregătească pentru lansarea Core FB MC.
    Părțile proiectului vor publica inițial doar zile selecționate (între 0 și 7 pe săptămână), ori de câte ori rezultatele sunt considerate suficient de reprezentative.
    Părțile implicate în proiectul de cuplare se vor concentra în lunile următoare pe stabilizarea instrumentelor și vor anunța când poate fi inițiată publicarea a 7 zile lucrătoare pe săptămână.
    Mai mult, există diferite ipoteze și limitări cunoscute în raport cu datele de calcul ale capacității și a rezultatelor simulării cuplării pieței care trebuie luate în considerare la interpretarea lor. Părțile din proiect vor păstra prezentarea generală a ipotezelor și limitărilor privind rularea paralelă în secțiunea proiectului Core FB MC de pe website-ul JAO pe pagina "Core FB DA Parallel Run".

    Părțile implicate în proiectul de cuplare subliniază că NRAO (non-costly remedial action optimiser) nu va fi, din păcate, disponibil la început. Înseamnă că pentru unele OTS-uri care se bazează pe acțiuni de remediere necostisitoare (în special RTE), există o limitare clară și rezultatele ar putea fi diferite atunci când NRAO va fi disponibil.
    OTS-urile din regiunea Core lucrează proactiv pentru a furniza acest instrument și vor informa părțile de pe piață cu privire la progresele realizate.
    Primele date de calcul al capacității de alocare s-ar putea publica pe website-ul JAO cel târziu în data de 6 decembrie; rezultatele simulării cuplării pieței aferente vor fi publicate pe 13 decembrie, acoperind zile lucrătoare suficient de reprezentative din săptămâna 47 (16 - 22 noiembrie 2020). Toate acestea vor fi disponibile pe website-ul JAO pe pagina: „Publication tool”.

    Programul standard pentru calculul capacităților și pentru publicare este următorul:
    • Săptămâna X (zile lucrătoare luni-duminică): calculul capacității zilnice de la D-2 la D-1
    • Săptămâna X + 14 zile (vineri): publicarea capacităților
    • Săptămâna X + 21 de zile (sâmbătă): publicarea rezultatelor simulării cuplării pieței

    Foaie de parcurs actualizată
    Data pentru lansarea Core FB MC a fost recent actualizată pentru februarie 2022, ținând seama de îndrumările Comisiei Europene și ale ANR-urilor din regiunea Core, conform cărora Proiectul de cuplare interimar (ICP) ar trebui implementat ca un pas intermediar până la lansarea Core FB MC.

    Despre proiectul cuplării pe bază de fluxuri a piețelor pentru ziua următoare în Regiunea Core (Core CCR)
    Proiectul de cuplare a pieței pe bază de fluxuri (Core FB MC) promovează dezvoltarea și implementarea unei cuplări bazate pe fluxuri a pieței pentru ziua următoare în întreaga Regiune Core (Core CCR) în cadrul proiectului de cuplare unică a piețelor pentru ziua următoare (SDAC). Core CCR acoperă granițele dintre zonele de ofertare ale următoarelor state membre ale UE: Austria, Belgia, Croația, Republica Cehă, Franța, Germania, Ungaria, Luxemburg, Olanda, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

    Canale de comunicare                                                                   
    Întrebări legate de proiectul Core FB MC în general și (publicarea) datelor de intrare și ale rezultatelor simulării cuplării pieței pot fi adresate pe forumul Q&A: http://coreforum.my-ems.net/

    Participanții la piață care ar dori să urmărească mai atent dezvoltarea proiectului sunt invitați să se alăture Core Consultative Group (CCG) prin trimiterea unui e-mail la CoreCG@magnus.nl. Participanții la Core Consultative Group vor primi informații periodice și invitații la teleconferințe și întâlniri.

    COMUNICAT de PRESĂ 11.11.2020 


    Pentru detalii, vă rugăm contactaţi OPCOM S.A.
    Victor IONESCU, Director general,
    telefon +4 021 3071 450
    fax +4 021 3071 400

    Back
    Opcom Announcements
    14/06/2024
    03/06/2024
    31/05/2024
    29/05/2024
    15/05/2024
    02/05/2024
    24/04/2024
    01/04/2024