Home

  •   
         

  • Proiectul Core Flow-Based Market Coupling organizează un webinar introductiv al Cuplării pieței pe bază de fluxuri în regiunea Core la 22 noiembrie 2021

    Amsterdam, Berlin, București, Budapesta, Bratislava, Bruxelles, Ljubljana, Luxemburg, Paris, Praga, Viena, Varșovia, Zagreb
    14-10-2021

    Pentru a pregăti participanții la piață pentru lansarea Core Flow-Based Market Coupling, părțile proiectului vor organiza un seminar online pe data de 22 noiembrie 2021. Acesta se va concentra în principal pe elementele de bază ale calculului de capacitate pe bază de fluxuri și are scopul de a informa participanții la piață care nu sunt familiarizați cu aceste aspecte. Agenda este anexată la prezenta notă de comunicare.

    Webinarul va avea loc pe 22 noiembrie 2021, între orele 09:00 și 16:00 CET. În cazul în care doriți să participați, vă rugăm să vă înregistrați prin transmiterea unui e-mail la CoreCG@magnus.nl.
    Lansarea proiectului Core FB MC este preconizată pentru sfârșitul lunii februarie 2022. Aceasta va marca tranziția către o cuplare unică a piețelor pentru ziua următoare din regiunea Core, pe baza metodologiei bazată pe fluxuri. Acest lucru permite o optimizare la nivel regional a alocării de capacitate pentru ziua următoare.

    Înainte de testele cu participanții programate cu câteva săptămâni înainte de lansare, OPEED și OTS vor organiza un seminar pentru a oferi participanților la piață informații detaliate cu privire la schimbările preconizate ale procesului operațional de cuplare a pieței. Informațiile în acest sens vor fi furnizate în mod corespunzător în timp util.

    Etapele viitoare ale proiectului Core FB MC

    În conformitate cu articolul 20 alineatul (8) din Regulamentul CACM, pe o perioadă de cel puțin șase luni, OTS-urile implicate testează metodologia bazată pe fluxuri, împreună cu regimurile existente de calcul și alocare a capacității aplicate în prezent în regiunea Core și permit participanților la piață să se adapteze la orice modificare a calculului de capacitate. Această fază de testare, așa-numita rulare paralelă externă, a început în noiembrie 2020 și este planificată să dureze până la lansarea Core FB MC.

    Decizia oficială privind data exactă a lansării va fi luată cu câteva săptămâni înainte.

    Canalele de comunicare ale Proiectului Core

    Participanții la piață care ar dori să urmărească mai îndeaproape dezvoltarea proiectului sunt invitați să se alăture Grupului consultativ principal (CCG) prin trimiterea unui e-mail la CoreCG@magnus.nl. Participanții la Grupul Consultativ Core vor primi periodic informații și invitații la teleconferințe și întâlniri.
    Alături de CCG este disponibil în prezent un forum de Întrebări & Răspunsuri pentru proiectul Core FB MC. Forumul este disponibil în secțiunea Core FB MC de pe website-ul JAO, respectiv www.jao.eu. Părțile proiectului invită toți participanții la piață să utilizeze acest forum pentru întrebările lor.

    *******

    Despre proiectul cuplării pe bază de fluxuri a pieței pentru ziua următoare în întreaga Regiune Core (Core CCR)

    Proiectul de cuplare a pieței pe bază de fluxuri (Core FB MC) promovează dezvoltarea și implementarea unei cuplări bazate pe fluxuri a pieței pentru ziua următoare în întreaga Regiune Core (Core CCR) în cadrul proiectului de cuplare unică a piețelor pentru ziua următoare (SDAC). Core CCR acoperă granițele dintre zonele de ofertare ale următoarelor state membre ale UE: Austria, Belgia, Croația, Republica Cehă, Franța, Germania, Ungaria, Luxemburg, Olanda, Polonia, România, Slovacia și Slovenia..

    COMUNICAT de PRESĂ 18.10.2021 


    Back
    Opcom Announcements
    14/06/2024
    03/06/2024
    31/05/2024
    29/05/2024
    15/05/2024
    02/05/2024
    24/04/2024
    01/04/2024