Home

  •   
         

  • COMUNICAT de PRESĂ

    (03 martie 2020)

    Părțile din proiectul Cuplării pieței pe bază de fluxuri furnizează o actualizare a planificării proiectului și informează despre canalele de comunicare cu participanții la piață

    Amsterdam, Berlin, București, Budapesta, Bratislava, Bruxelles, Ljubljana, Luxemburg, Paris, Praga, Viena, Varșovia, Zagreb 03 martie 2020

    Părțile implicate în proiectul de cuplare a pieței pentru ziua următoare pe bază de fluxuri (Core FB MC) anunță lansarea cu succes a fazei de testare internă, așa-numita rulare paralelă internă, organizată de OTS-urile din regiunea Core. Rularea paralelă internă va fi urmată de o rulare paralelă externă începând cu T4 2020. Aceste rulări paralele preced lansarea Core FB MC, care este prevăzută în acest moment în perioada T2 - T3 2021.

    Obiectivele viitoare ale proiectului Core FB MC

    În conformitate cu articolul 20 alineatul (8) din Regulamentul CACM, într-o perioada de cel puțin șase luni, OTS-urile în cauză vor testa metodologia bazată pe fluxuri, alături de regimurile existente de calcul și alocare a capacității aplicate în prezent în Core CCR și vor permite participanților pe piață să se adapteze la orice schimbare în calculul capacității. Această fază de testare, așa-numita rulare paralelă externă, este planificată să dureze din noiembrie 2020 până în mai 2021.

    Participanții la piață care vor dori să urmărească mai îndeaproape dezvoltarea proiectului sunt invitați să se alăture Grupului Consultativ Core (CCG), trimițând un e-mail la CoreCG@magnus.nl. Participanții Grupului Consultativ Core vor primi informații periodice și invitații la teleconferințe și întâlniri.

    Următoarele întâlniri fizice ale CCG sunt planificate să fie organizate pe 07 aprilie 2020 la Bruxelles și pe 07 octombrie 2020 la Viena. Pe lânga discutiile legate de stadiul de dezvoltare a proiectului, prima întâlnire va fi o ocazie pentru a discuta evoluțiile privind transparența în Regiunea de Calcul al Capacitățiilor Core (Core CCR) împreună cu câteva actualizări referitoare la metodologiile care vor fi dezvoltate de OTS-uri în Core CCR. Cea de-a doua întâlnire va fi dedicată organizării testării paralele externe.

    În continuare, părțile din proiect așteaptă lansarea testelor procedurale comune SDAC în octombrie 2020 și implicarea participanților la piață în timpul testelor cu membrii SDAC, prevăzute din martie până în aprilie 2021. Informații separate despre această implicare vor urma în timp util.

    Canal de comunicare

    Alături de CCG este în curs de implementare un forum Întrebări & Răspunsuri pentru proiectul Core FB MC. Forumul va fi disponibil în secțiunea Core FB MC de pe website-ul JAO, repectiv www.jao.eu. Părțile din proiect vor informa despre lansarea Forumului Q&A și vor invita toți participanții la piață să utilizeze acest forum pentru întrebările lor.

    Despre proiectul cuplării pe bază de fluxuri a pieței pentru ziua următoare în întreaga Regiune Core (Core CCR)

    Proiectul de cuplare a pieței pe bază de fluxuri (Core FB MC) promovează dezvoltarea și implementarea unei cuplări bazate pe fluxuri a pieței pentru ziua următoare în întreaga Regiune Core (Core CCR) în cadrul proiectului de cuplare unică a piețelor pentru ziua următoare (SDAC). Core CCR acoperă granițele dintre zonele de ofertare ale următoarelor state membre ale UE: Austria, Belgia, Croația, Republica Cehă, Franța, Germania, Ungaria, Luxemburg, Olanda, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

    COMUNICAT de PRESĂ 3.3.2020


    Pentru detalii, vă rugăm contactaţi OPCOM S.A.
    Victor IONESCU, Director general,
    telefon +4 021 3071 450
    fax +4 021 3071 400

    Inapoi
    Opcom Anunţuri
    27/06/2024
    18/06/2024
    17/06/2024
    14/06/2024
    12/06/2024
    06/06/2024
    03/06/2024
    31/05/2024