Home

  •   
         

  • Proiectul Core Flow-Based Market Coupling anunță că testele cu participanții vor începe pe 04/04/2022

    Amsterdam, Berlin, București, Budapesta, Bratislava, Bruxelles, Ljubljana, Luxemburg, Paris, Praga,Viena, Varșovia, Zagreb

    23 03 2022

    Părțile proiectului implicate în proiectul Core Flow-Based Market Coupling (Core FB MC) anunță prin prezenta că testele cu participanții vor începe pe 04/04/2022.

    Programul testelor cu participanții

    Perioada testelor cu participanții este organizată pentru a oferi participanților la piață o privire de ansamblu, completă, a operațiunilor zilnice ale proiectului Core FB MC, inclusiv termenele și procesele.
    Vă rugăm să rețineți că procesele de decontare și nominalizările către OTS-ul local nu vor fi testate.
    Testele cu participanții vor fi organizate exclusiv în zilele lucrătoare și vor începe pe 04/04/2022 și se vor încheia pe 08/04/2022.

    Perioada de desfășurare:

    • Luni, 04/04/2022 - Funcționare în regim normal

    • Marți, 05/04/2022 - Decuplare parțială din motive independente de CZC

    • Miercuri, 06/04/2022 - Decuplare totală

    • Joi, 07/04/2022 - Lipsa “Capacity Allocation Constraints” pentru zona de ofertare Polonia

    Reperele orare în testele cu participanții

    Procesul de înregistrare - OPEED

    Participanții la piață se pot înregistra pentru testele cu participanții la OPEED-urile locale.

    Procesul de înregistrare - JAO

    Participanții la piață interesați de participarea la testele pentru licitațiile umbră ar trebui să se înregistreze și la JAO până la 29 martie 2022.
    În pregătirea testelor cu participanții, următoarele informații vor fi transmise prin e-mail la MC.test@jao.eu:

    • Numele Companiei:

    • Numele reprezentantului participantului care participă la test:

    • Înregistrat în eCat: Da/Nu

    • Dacă da, numele de utilizator:

    • Adresa de e-mail:

    Lansarea Core Flow-Based Market Coupling este proramată pentru 20 aprilie 2022 (zi de tranzacționare pentru livrare pe 21 aprilie). Acesta va marca tranziția către o singură licitație cuplată pentru piața de ziua următoare din regiunea Core, pe baza metodologiei de calcul a capacității pe bază de fluxuri. Acest lucru permite o optimizare regională a alocării capacității pe orizontul de timp pentru ziua următoare. În prezent, proiectul se află în faza de testare a integrării comune (Joint Integration Testing). Decizia oficială de lansare va fi luată înainte de data planificată pentru lansare.

    Despre proiectul de cuplare a pieței pe bază de fluxuri în Regiunea de calcul a capacității Core (Core CCR)

    Proiectul de cuplare a pieței pe bază de fluxuri (Core FB MC) promovează dezvoltarea și implementarea unei cuplări bazată pe fluxuri a pieței pentru ziua următoare în întreaga Regiune de calcul al capacității Core (Core CCR) în cadrul proiectului Cuplării unice a piețelor pentru ziua următoare (SDAC). Core CCR acoperă granițele dintre zonele de ofertare ale următoarelor state membre ale UE: Austria, Belgia, Croația, Republica Cehă, Franța, Germania, Ungaria, Luxemburg, Olanda, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

    Integrarea pieței este esențială pentru tranziția energetică

    Tranziția energetică către o aprovizionare cu energie electrică fără emisii de dioxid de carbon este o provocare europeană care necesită utilizarea în totatlitate a sistemului european de energie electrică. Oferta dependentă de vreme și creșterea răspunsului cererii vor duce la o utilizare diferită și mai intensă a rețelei. Proiectul de integrare a pieței Core își propune să creeze premisele operaționale pentru a optimiza utilizarea sistemului dintr-o perspectivă regională și pentru a transforma piața unică europeană într-o realitate.

    *******

    Despre OPCOM

    OPCOM este Operatorul Pietei de Energie Electrica si Gaze Naturale “OPCOM” SA. Incepand cu anul 2000, OPCOM s-a angajat sa consolideze un mediu de piata unde se tranzactioneaza energie si certificate de mediu in conditii de transparenta si integritate. Portofoliul de tranzactionare oferit de OPCOM cuprinde produse de energie electrica si gaze naturale, precum si certificate verzi. Mai mult de 900 companii utilizeaza produsele disponibile pentru tranzactionare pe pietele de energie electrica si gaze naturale pe termen scurt si pe pietele de certificate verzi, precum si pe pietele pe termen lung pentru contractele bilaterale pentru energie electrica, gaze naturale si certificate verzi. Suplimentar fata de acest rol, OPCOM este responsabil de decontarea tranzactiilor incheiate pe pietele de energie electrica pe termen scurt, pe piata de echilibrare, precum si a dezechilibrelor partilor responsabile cu echilibrarea. OPCOM actioneaza ca mecanism de raportare inregistrat conform REMIT gestionand mai mult de 480 de acorduri de raportare de date de pe pietele de energie electrica si gaze naturale. OPCOM este, de asemenea, Operator al Pietei de Energie Electrica Desemnat (OPEED), nominalizat in conformitate cu Regulamentul (UE) 2015/1222 pentru efectuarea cuplarii unice a pietelor pentru ziua urmatoare si a pietelor intrazilnice.

    OPCOM aplica Sistemul de Management al Calitatii conform ISO 9001 - SR EN ISO 9001, respectiv Sistemul de Management al Securitatii Informatiilor conform ISO/IEC 27001 - SR EN ISO/IEC 27001, ambele sisteme fiind certificate de Lloyd's Register LRQA.

    Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne vizitati la adresa www.opcom.ro

    23.03.2022


    Pentru detalii, vă rugăm contactaţi OPCOM S.A.
    Victor IONESCU, Director general,
    telefon +4 021 3071 450
    fax +4 021 3071 400

    Inapoi
    Opcom Anunţuri
    10/07/2024
    16/07/2024
    09/07/2024
    08/07/2024
    01/07/2024
    27/06/2024
    17/06/2024
    14/06/2024