Home

 •   
       

 • Comunicat de presa (Bucuresti, 9 ianuarie 2023)

  12 noi companii au intrat in luna decembrie 2023 pe pietele administrate OPCOM si in cadrul Mecanismului de achizitie centralizata de energie electrica (MACEE), ECO TRADING ENERGY S.R.L. (PCE-ESRE-CV, PCV), BELA-CONSTRUCT S.R.L. (PZU, PI, PCE-ESRE-CV), CLEAN SERV BUILDING S.R.L. (PCE-ESRE-CV), INSTITUTUL DE STUDII SI CONSULTANTA ENERGETICA ISCE S.R.L. (PCE-ESRE-CV), TELESATELIT S.R.L. (PCV), E-INFRA S.A. (PZU, PI), WIND ENERGY SERVICE EAST EUROPE S.R.L. (PZU, PI), INDUSTRIAL ENERGY - PRODUCTIE S.A. (MACEE, PZU, PI), ENEX NALBANT RENEWABLE S.R.L. (PCE-ESRE-CV), SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC VALEA JIULUI S.A. (PCV), ECO VOLTAIC S.R.L. (PZU, PI) si AZOMURES S.A. (MACEE).

  La sfarsitul lunii decembrie, la Piata pentru Ziua Urmatoare erau inregistrati 293 de participanti, la Piata Intrazilnica erau inscrisi 166 de participanti, la Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale de energie electrica-modalitatea de tranzactionare PCCB-LE-flex erau inregistrati 131 de participanti, la Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale de energie electrica-modalitatea de tranzactionare PCCB-NC erau inregistrati 107 de participanti, la Piata Centralizata cu negociere dubla continua a Contractelor Bilaterale de energie electrica (PC-OTC) in registrul de tranzactionare figurau 75 de companii, la Piata Centralizata pentru Serviciul Universal erau inregistrati 13 participanti, la Piata de energie electrica pentru clientii finali mari (PMC) figurau 15 participanti, iar la Piata Centralizata pentru energia electrica din surse regenerabile sustinuta prin Certificate Verzi erau inregistrati 180 de participanti.

  La 31 decembrie, 80 de participanti erau inscrisi la Mecanismul de Achizitie Centralizata de Energie Electrica.

  Pe Piata Certificatelor Verzi erau inscrisi 872 de participanti la 31 decembrie.

  La sfarsitul lunii decembrie, 20 de societati figurau ca participanti inregistrati la Piata Centralizata de Gaze Naturale - modalitatea de tranzactionare PCGN-LN, 18 de societati figurau ca participanti inregistrati la Piata Centralizata de Gaze Naturale - modalitatea de tranzactionare PCGN-LP, in timp ce 15 participanti erau inregistrati la Piata Centralizata de Gaze Naturale - modalitatea de tranzactionare PCGN-OTC. La Piata pentru Ziua Urmatoare de gaze naturale (PZU-GN) erau 18 de participanti inregistrati, iar la Piata Intrazilnica de gaze naturale (PI-GN) erau inscrisi 16 de participanti. La Piata produselor flexibile pe termen mediu si lung de gaze naturale (PPF-TL) era inregistrat un participant la 31 decembrie.

  *****

  Despre OPCOM

  OPCOM OPCOM este Operatorul Pietei de Energie Electrica si Gaze Naturale “OPCOM” SA. Incepand cu anul 2000, OPCOM s-a angajat sa consolideze un mediu de piata unde se tranzactioneaza energie si certificate de mediu in conditii de transparenta si integritate. Portofoliul de tranzactionare oferit de OPCOM cuprinde produse de energie electrica si gaze naturale, precum si certificate verzi. Mai mult de 800 companii utilizeaza produsele disponibile pentru tranzactionare pe pietele de energie electrica si gaze naturale pe termen scurt si pe pietele de certificate verzi, precum si pe pietele pe termen lung pentru contractele bilaterale pentru energie electrica, gaze naturale si certificate verzi. Suplimentar fata de acest rol, OPCOM este responsabil de decontarea tranzactiilor incheiate pe pietele de energie electrica pe termen scurt și, de asemenea, actioneaza ca mecanism de raportare inregistrat conform REMIT gestionand mai mult de 350 de acorduri de raportare de date de pe pietele de energie electrica si gaze naturale. OPCOM este, de asemenea, Operator al Pietei de Energie Electrica Desemnat (OPEED), nominalizat in conformitate cu Regulamentul (UE) 2015/1222 pentru efectuarea cuplarii unice a pietelor pentru ziua urmatoare si a pietelor intrazilnice.

  OPCOM aplica Sistemul de Management al Calitatii conform ISO 9001:2015, respectiv Sistemul de Management al Securitatii Informatiilor conform ISO/IEC 27001:2013, ambele sisteme fiind certificate de Lloyd's Register.

  Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne vizitati la adresa www.opcom.ro.

  COMUNICAT de PRESĂ  9.1.2024 


  Pentru detalii, vă rugăm contactaţi OPCOM S.A.
  Victor IONESCU, Director general,
  telefon +4 021 3071 450
  fax +4 021 3071 400

  Inapoi
  Opcom Anunţuri
  15/04/2024
  16/04/2024
  12/04/2024
  01/04/2024
  11/03/2024
  01/03/2024
  26/02/2024
  12/02/2024