Home

 •   
       

 • Comunicat de presa (Bucuresti, 7 martie 2024)

  13 noi companii au intrat in luna februarie 2024 pe pietele administrate OPCOM si in cadrul Mecanismului de achizitie centralizata de energie electrica (MACEE), MVM FUTURE ENERGY TECHNOLOGY S.R.L. (PI), ERU EUROPE GMBH (PZU, PI, PCCB-LE-flex, PCCB-NC), SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (PZU, PI, PCCB-NC, PCE-ESRE-CV, PCV), AUCHAN RENEWABLE ENERGY S.R.L. (PZU, PCV), TEHNO PROENERGY S.R.L. (PZU), EA_INSTITUTUL DE STUDII SI PROIECTARI HIDROENERGETICE ISPH S.A. (PCE-ESRE-CV), GES FURNIZARE S.R.L. (PZU, PI, PCCB-NC, PCCB-LE-flex, PCE-ESRE-CV, PCV), TRUE ENERGY MANAGEMENT S.R.L. (PZU, PI), SWIFT SPOT S.R.L. (PZU, PI, PCCB-LE-flex), TINMAR GREEN ENERGY S.R.L. (PCCB-LE-flex, PCCB-NC, PZU, PI), EFT POWER S.R.L. (PZU, PI), MAR-TIN SOLAR ENERGY S.R.L. (PCCB-LE-flex, PCCB-NC, PZU, PI) si KOMPACT GRID S.R.L. – Agregator (PI).

  La sfarsitul lunii februarie, la Piata pentru Ziua Urmatoare erau inregistrati 276 de participanti, la Piata Intrazilnica erau inscrisi 162 de participanti, la Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale de energie electrica-modalitatea de tranzactionare PCCB-LE-flex erau inregistrati 131 de participanti, la Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale de energie electrica-modalitatea de tranzactionare PCCB-NC erau inregistrati 107 de participanti, la Piata Centralizata cu negociere dubla continua a Contractelor Bilaterale de energie electrica (PC-OTC) in registrul de tranzactionare figurau 72 de companii, la Piata Centralizata pentru Serviciul Universal erau inregistrati 13 participanti, la Piata de energie electrica pentru clientii finali mari (PMC) figurau 15 participanti, iar la Piata Centralizata pentru energia electrica din surse regenerabile sustinuta prin Certificate Verzi erau inregistrati 184 de participanti.

  La 29 februarie, 80 de participanti erau inscrisi la Mecanismul de Achizitie Centralizata de Energie Electrica.

  Pe Piata Certificatelor Verzi erau inscrisi 850 de participanti la 29 februarie.

  La sfarsitul lunii februarie, 19 de societati figurau ca participanti inregistrati la Piata Centralizata de Gaze Naturale - modalitatea de tranzactionare PCGN-LN, 17 de societati figurau ca participanti inregistrati la Piata Centralizata de Gaze Naturale - modalitatea de tranzactionare PCGN-LP, in timp ce 14 participanti erau inregistrati la Piata Centralizata de Gaze Naturale - modalitatea de tranzactionare PCGN-OTC. La Piata pentru Ziua Urmatoare de gaze naturale (PZU-GN) erau 17 de participanti inregistrati, iar la Piata Intrazilnica de gaze naturale (PI-GN) erau inscrisi 15 de participanti. La Piata produselor flexibile pe termen mediu si lung de gaze naturale (PPF-TL) era inregistrat un participant la 29 februarie.

  *****

  Despre OPCOM

  OPCOM este Operatorul Pietei de Energie Electrica si Gaze Naturale “OPCOM” SA. Incepand cu anul 2000, OPCOM s-a angajat sa consolideze un mediu de piata unde se tranzactioneaza energie si certificate de mediu in conditii de transparenta si integritate. Portofoliul de tranzactionare oferit de OPCOM cuprinde produse de energie electrica si gaze naturale, precum si certificate verzi. Mai mult de 800 companii utilizeaza produsele disponibile pentru tranzactionare pe pietele de energie electrica si gaze naturale pe termen scurt si pe pietele de certificate verzi, precum si pe pietele pe termen lung pentru contractele bilaterale pentru energie electrica, gaze naturale si certificate verzi. Suplimentar fata de acest rol, OPCOM este responsabil de decontarea tranzactiilor incheiate pe pietele de energie electrica pe termen scurt și, de asemenea, actioneaza ca mecanism de raportare inregistrat conform REMIT gestionand mai mult de 350 de acorduri de raportare de date de pe pietele de energie electrica si gaze naturale. OPCOM este, de asemenea, Operator al Pietei de Energie Electrica Desemnat (OPEED), nominalizat in conformitate cu Regulamentul (UE) 2015/1222 pentru efectuarea cuplarii unice a pietelor pentru ziua urmatoare si a pietelor intrazilnice.

  OPCOM aplica Sistemul de Management al Calitatii conform ISO 9001:2015, respectiv Sistemul de Management al Securitatii Informatiilor conform ISO/IEC 27001:2013, ambele sisteme fiind certificate de Lloyd's Register.

  Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne vizitati la adresa www.opcom.ro.

  COMUNICAT de PRESĂ  7.3.2024 


  Pentru detalii, vă rugăm contactaţi OPCOM S.A.
  Victor IONESCU, Director general,
  telefon +4 021 3071 450
  fax +4 021 3071 400

  Inapoi
  Opcom Anunţuri
  15/04/2024
  16/05/2024
  15/05/2024
  07/05/2024
  02/05/2024
  24/04/2024
  23/04/2024
  01/04/2024