Home

 •   
       

 •  OPCOM: PCGN-OTC produse
  PCGN-OTC / Produse standard

  PRODUSE TRANZACȚIONATE

              Produse pentru contracte cu livrare în bandă
          
  GN_B_WkEnd – livrarea pentru contracte de week-end
  GN_B_Wk – livrarea pentru contracte săptămânale
  GN_B_M  –  livrarea pentru contracte lunare
  GN_B_Q – livrarea pentru contracte trimestriale
  GN_B_H – livrarea pentru contracte semestriale (semestrul calendaristic)
  GN_B_Win/Sum - livrarea pentru contracte sezoniere (semestrul gazier)
  GN_B_Y – livrarea pentru contracte anuale calendaristice
  GN_B_GY livrarea pentru contracte anuale gaziere

              Produsele specifice definite în platforma de tranzacționare de către OPCOM SA, în conformitate cu caracteristicile ofertelor de gaze naturale, sunt de tipul:

              Considerând ca referință NZ, ziua curentă alunecătoare:

  GN_B_WkEnd_ NZW_NL_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unui week-end. Denumirea instrumentului cuprinde date privind data zilei de început a weekend-ului(NZW), din luna (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

              Considerând ca referință NS, săptămâna curentă alunecătoare:

  GN_B_Wk_NS+1_NZ_NL_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unei săptămâni gaziere. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul săptămânii din an (NS), numărul zilei de început a săptămânii (NZ) din luna (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

  GN_B_Wk_NS+2_NZ_NL_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unei săptămâni gaziere. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul săptămânii din an (NS), numărul zilei de început a săptămânii (NZ) din luna (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

  GN_B_Wk_NS+3_NZ_NL_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unei săptămâni gaziere. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul săptămânii din an (NS), numărul zilei de început a săptămânii (NZ) din luna (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

  GN_B_Wk_NS+4_NZ_NL_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unei săptămâni gaziere. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul săptămânii din an (NS), numărul zilei de început a săptămânii (NZ) din luna (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

              Considerând ca referință NL, luna curentă alunecătoare:

  GN_B_M_NL+1_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada de o lună gazieră. Denumirea instrumentului cuprinde date privind denumirea lunii din an (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

  GN_B_M_NL+2_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă de perioada de o lună gazieră. Denumirea instrumentului cuprinde date privind denumirea lunii din an (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

  GN_B_M_NL+3_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada de o lună gazieră. Denumirea instrumentului cuprinde date privind denumirea lunii din an (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

  GN_B_M_NL+4_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada de o lună gazieră. Denumirea instrumentului cuprinde date privind denumirea lunii din an (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

  GN_B_M _NL+5_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada de o lună gazieră. Denumirea instrumentului cuprinde date privind denumirea lunii din an (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

  GN_B_M_NL+6_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada de o lună gazieră. Denumirea instrumentului cuprinde date privind denumirea lunii din an (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

              Considerând ca referință NTR, trimestrul curent alunecător:

  GN_B_Q_NTR+1_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unui trimestru gazier. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul trimestrului (NTR) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

  GN_B_Q_NTR+2_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unui trimestru gazier. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul trimestrului (NTR) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

  GN_B_Q_NTR+3_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unui trimestru gazier. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul trimestrului (NTR) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

  GN_B_Q_NTR+4_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unui trimestru gazier. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul trimestrului (NTR) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

  GN_B_Q_NTR+5_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unui trimestru gazier. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul trimestrului (NTR) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

              Considerând ca referință NSM, semestrul calendaristic curent alunecător:

  GN_B_H_NSM+1_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unui semestru calendaristic. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul semestrului (NSM) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)
  GN_B_H_NSM+2_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unui semestru calendaristic. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul semestrului (NSM) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

              Considerând ca referință NSM, sezonul (semestrul gazier) curent alunecător:

  GN_B_Win_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unui sezon (semestru gazier). Denumirea instrumentului cuprinde date privind anotimpul și ultimele două cifre ale anului în care începe livrarea (AN)

  GN_B_Sum_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unui sezon (semestru gazier). Denumirea instrumentului cuprinde date privind anotimpul și ultimele două cifre ale anului în care începe livrarea (AN)

              Considerând ca referință AN, anul calendaristic curent alunecător:

  GN_B_Y_AN+1 – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada de un an calendaristic. Denumirea instrumentului cuprinde anul livrării (AN)

  GN_B_Y_AN+2 – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada de un an calendaristic. Denumirea instrumentului cuprinde anul livrării (AN)

              Considerând ca referință AN, anul gazier curent alunecător:

  GN_B_GY_AN+1– Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada de un an gazier. Denumirea instrumentului cuprinde anul în care începe livrarea (AN)

  GN_B_GY_AN+2– Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada de un an gazier. Denumirea instrumentului cuprinde anul în care începe livrarea (AN)

  Opcom Anunţuri
  18/06/2024
  17/06/2024
  14/06/2024
  12/06/2024
  06/06/2024
  03/06/2024
  31/05/2024
  29/05/2024